Go to page content

Het Nationale Canta Ballet

Transmediaal project bestaande uit een voorstelling, een tv-serie, een boek en een website rondom de Canta. Het kittige felrode autootje en de avonturen van zijn bestuurders komen tot leven door allerlei activiteiten op het podium, tv en binnen sociale media. In een dansvoorstelling zullen de dansers van het Nationale Ballet en Cantabestuurders zij aan zij dansen.

Een zes weken durend transmedia project rondom een opvallend Nederlands gehandicaptenvoertuig. Het Nationale Canta Ballet bestaat uit een voorstelling, een tv-serie, een boek en een website rondom de Canta. Het kittige felrode autootje en de avonturen van zijn bestuurders komen tot leven door allerlei activiteiten op het podium, tv en binnen sociale media. In een dansvoorstelling zullen de dansers van het Nationale Ballet en Cantabestuurders zij aan zij dansen.

Canta danst

In het project werken dansers en gehandicapten samen. Het project begon in mei 2012 met een boek, een tv-serie en een radiodocumentaire. Op 28 juni 2012 was de grote finale: een bijzondere dansvoorstelling van dertig balletdansers van Het Nationale Ballet en zestig Canta-rijders. In deze voorstelling zijn de autootjes volwaardige danspartners. 

Zie http://www.hetnationalecantaballet.nl/.