Go to page content

De volgende twee speelfilmplannen zijn geselecteerd voor een realiseringsbijdrage van € 860.000 in het kader van het project De Oversteek:

Out of Love 
Scenarist en regisseur: Paloma Aguilera Valdebenito
Producent: Topkapi Films

Waldstille 
Scenarist en regisseur: Martijn Maria Smits
Producent: Circe Films

Een gezamenlijke commissie van VPRO en NTR, het Nederlands Filmfonds en het Mediafonds selecteerde de filmplannen. Naar verwachting worden de twee speelfilms vanaf 2015 in de bioscoop uitgebracht en op televisie uitgezonden.

De_Oversteek_logo_klein.jpg

Het lowbudgetfilmproject De Oversteek beleeft dit jaar zijn zevende editie. Het is een samenwerking tussen Publieke Omroep, Nederlands Filmfonds en Mediafonds om aanstormend talent een kans te geven een artistieke speelfilm met internationale potentie te maken. In het kader van het Deltaplan Talent is ook het CoBO bij dit initiatief betrokken.

Eerdere edities leverden onder meer de volgende films op: Wolf van Jim Taihuttu, A Long Story van Jorien van Nes, De Ontmaagding van Eva van End van Michiel ten Horn, Hemel van Sacha Polak, 170 Hz van Joost van Ginkel, Nothing Personal van Urszula Antoniak, Guernsey van Nanouk Leopold, Langer Licht van David Lammers, Diep van Simone van Dusseldorp en De Poolse Bruid van Karim Traïdia.

Voor meer informatie:

Mediafonds
Titia Vuyk, communicatie,
Telefoon: 020-6233901, e-mail: titia.vuyk@mediafonds.nlwww.mediafonds.nl

Nederlands Filmfonds
Jonathan Mees, communicatie,
Telefoon: 020-5707681, e-mail: j.mees@filmfonds.nl, www.filmfonds.nl 

logo Filmfonds Mediafonds CoBo VPRO NTR