Go to page content

Op woensdag 30 mei a.s. vindt een voorlichtingsdag plaats in het kader van Point Taken 3, het dansfilmproject van Mediafonds, Fonds Podiumkunsten, NTR en Cinedans. Locatie: Filmtheater Rialto, Ceintuurbaan 338 in Amsterdam. De voorlichtingsdag is van 9.30 tot 16.30 uur.

logo point taken 3

Het programma bestaat uit de vertoning van een aantal korte dansfilms, een toelichting op het project Point Taken en een lezing van de Belgische componist en cineast Thierry De Mey.

screenshot Thierry de Mey Point Taken 3

foto: filmstill uit La Valse van Thierry De Mey

De Mey ontwikkelt zijn composities, installaties en dansfilms met name vanuit bewegingsintuïtie en experimenteert met genre-overstijgende voorstellingen. Hij werkt samen met choreografen als Anne Teresa De Keersmaeker en Wim Vandekeybus. Zijn werk wordt uitgevoerd door ensembles als London Sinfonietta en Ensemble Modern en vertoond op onder meer festivals, de biënnales van Venetië en Lyon en in talrijke musea. De Mey is een van de artistiek directeuren van Charleroi Danses. Hij zal vanuit zijn veelzijdige ervaring en omvangrijke oeuvre spreken over hoe binnen de dansfilm verschillende kunstdisciplines geïntegreerd kunnen worden.

Geïnteresseerde filmmakers en choreografen kunnen zich opgeven via pointtaken@mediafonds.nl.
Deelname is gratis.

logo's cinedans 2012: ntr cinedans mf fpk

Lees meer