Go to page content

In het kader van De Wolf Danst, het nieuwe dansfilmproject van Mediafonds, NTR, Filmfonds en Cinedans zijn de producenten Blackframe en Witfilm en documentairemakers Astrid Bussink en Catherine van Campen geselecteerd.

Perron 13

Perron 13 van Camiel Zwart en Klaus Jürgens (NTR / Blackframe)

De Wolf Danst is een combinatie van een artistiek hoogwaardige documentaire (40’) & een onafhankelijke dansfilm (10’). De Wolf Danst zal worden uitgezonden binnen Het Uur van de Wolf en voorafgaand daaraan in premiere gaan op Cinedans.

Op 1 april volgt de deadline voor indiening van de onafhankelijke dansfilmideeën. Maximaal vier dansfilmprojecten krijgen dan ontwikkelingssubsidie. Vervolgens krijgen maximaal twee daarvan in  september productiesubsidie. Choreografen en cineasten kunnen gezamenlijk een aanvraag indienen voor een korte en eigenzinnige dansfilm. De dansfilm gaat in op een actueel thema in de huidige samenleving en mag niet gebaseerd zijn op een bestaande dansvoorstelling. Dans maakt een substiantieel onderdeel uit van de film. De choreograaf en cineast werken vanaf het eerste moment samen aan het dansfilmplan. Choreograaf en cineast werken tevens samen met een ervaren componist en/of geluidsontwerper aan een originele score. Ook werken choreograaf en cineast  volledig mee aan een onafhankelijke artistieke making-of/documentaire door een documentairemaker, die aan de dansfilm voorafgaat.

Naar de volledige richtlijnen De Wolf Danst

Lees meer