Go to page content

De Oversteek 4e editie - productie

Over deze activiteit

De Oversteek is een ontwikkeltraject voor een reeks van drie onafhankelijke fictiefilms voor de bioscoop en televisie, dat jonge regisseurs de kans biedt hun eerste of tweede speelfilm te realiseren.

Gezocht wordt naar auteursfilms, eigentijdse verhalen en een beeldtaal die ook internationaal kan aanspreken. De filmische signatuur en visie van de filmmaker vormen belangrijke criteria. De Oversteek was in 2011 een samenwerkingsproject tussen het Mediafonds, het Nederlands Filmfonds, de VPRO, VARA en NTR.

Voor De Oversteek Plus gelden dezelfde artistieke criteria als voor De Oversteek.

De Oversteek en De Oversteek Plus maken deel uit van het Deltaplan Talent.

foto De Oversteek: My life on Planet B

foto: My Life On Planet B

Een gezamenlijke commissie, bestaande uit vertegenwoordigers van het Mediafonds, de VPRO, NPS, AVRO en het Filmfonds, heeft in maart 2010 projecten geselecteerd voor de vierde editie van De Oversteek. Eind juni 2010 werd bekend welke zes treatments in aanmerking komen voor een scenariobijdrage.

De Oversteek: De ontmaagding van Eva van End AVRO Michiel ten Horn, Anne Barnhoorn, Jasper Wolf, Michael Sauvage, Sander Vos
De Oversteek: A Long Story NTR Lotje IJzermans, Jorien van Nes, Daniel Bouquet, Tim van Peppen
De Oversteek: My Life on Planet B VPRO Ivan Lopez Nunez, Rogier de Blok, Gregg Telussa, Bouk Bouwmeester, Thijnen Pol, Menno Boerema, Ruben van der Hammen