Go to page content

Kort! 2010

Over deze activiteit

Kort! geeft jonge en gevestigde fictie- en animatieregisseurs en scenarioschrijvers uit Nederland en Vlaanderen de kans om korte films te maken. Kort! is een samenwerkingsproject van de NTR, het Nederlands Filmfonds en het Mediafonds.

De films zijn bestemd voor vertoning in de bioscoop, via internet en op televisie door de NTR. Narratieve films die op originele en filmische wijze het scenario verbeelden hebben de voorkeur.

Kort maakt deel uit van het Deltaplan Talent.

Setfoto 'Suiker'

Setfoto 'Suiker'

In 2010 bestond Kort!, het jaarlijkse project voor de korte film, 10 jaar. Dit feestelijke moment werd in september 2010 tijdens het Nederlands Film Festival gevierd. Uit 135 ingezonden scenario’s selecteerden de NTR, het Nederlands Filmfonds en het Mediafonds tien nieuwe scenario’s voor realisering. Bij de selectie speelde de filmische potentie van de scenario’s een belangrijke rol. De gekozen scenario’s variëren sterk in toon, inhoud en genre. Samen geven zij een overzicht van de creatieve diversiteit van de korte film in Nederland. Deze films beleefden tijdens het Nederlands Film Festival hun bioscooppremière. In het kader van het 10-jarig bestaan van Kort! werd bovendien een 11e film geproduceerd in samenwerking met VERS; het project voor nieuw talent van de NFTVM, de Vereniging voor Nieuwe Film- en Televisiemakers. Deze 100e Kort!-film ging tegelijk met de andere tien projecten in première. In het kader van het jubileum van Kort! werd tijdens de feestelijke vertoningsavond ook de interactieve dansfilm Now take a bow vertoond. Er wordt naar gestreefd de films als korte voorfilm in bioscopen te vertonen. De NTR zendt de films eind 2011 uit op televisie. Ze zijn daarna te zien op de speciaal door de NTR ontwikkelde website voor de korte film kortefilmonline.nl.

Kort! 2010: Bukowski NTR Daan Bakker
Kort! 2010: De maan is kapot NTR Rogier Cornelisse, Arno Dierickx
Kort! 2010: Kattenkwaad NTR Laura van Dijk, Nova van Dijk
Kort! 2010: Mowgli en Fidel NTR Janneke van Heesch, Desiree Duwel
Kort! 2010: La tristesse riche NTR Erwin Olaf
Kort! 2010: The Palace NTR Lara Sala, Ruud Satijn
Kort! 2010: Vanaf hier NTR Margot Schaap
Kort! 2010: Dominique NTR Jim Taihuttu
Kort! 2010: Suiker NTR Dennis van de Ven, Jeroen Annokkeé
Kort! 2010: Heen en weer dag NTR Mirjam de With, Martine Nijhoff