Go to page content

Bij het TAX-videoclipfonds kan een subsidie-aanvraag ingediend worden voor het maken van een videoclip. Iedereen kan aanvragen.

Over het TAX-videoclipfonds 
Het TAX-videoclipfonds is een subsidieregeling met het doel de artistieke kwaliteit van videoclips een impuls te geven en de samenwerking tussen beeldmakers en musici te stimuleren en te versterken. Beeldmakers kunnen samen met een (pop)artiest, band, dj of producer een plan voor een videoclip indienen. Belangrijk is dat beeld en muziek een bijzondere combinatie vormen die het gangbare overstijgt. In de uitvoering van deze regeling bundelen het Mediafonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie hun krachten. Per jaar is er 300.000 euro beschikbaar.

Aanvragen voor het TAX-videoclipfonds kunnen per 1 januari 2016 worden ingediend bij het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Beoordeling
TAX-videoclipaanvragen worden beoordeeld door vier adviseurs. Gijsbert Kamer (popmuziekjournalist), Vincent Lindeboom (Czar Digital, Hack de Overheid, Music Hack Day), Johan Rijpma (beeldend kunstenaar) en Wouter Stoter (filmmaker) vormen samen de huidige adviescommissie.

Indiendata 2016
Indiendata in 2016 zijn: 9 februari, 10 mei, 23 augustus en 18 oktober.

Aanvragen 
Per 1 januari 2016 is het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie penvoerder van het TAX-videoclipfonds. Derhalve kunnen aanvragen voor het TAX-videoclipfonds in 2016 bij het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie ingediend worden. Naar aanvraagcriteria