Go to page content

Bij het TAX-videoclipfonds kan een subsidie-aanvraag ingediend worden voor het maken van een videoclip. Iedereen kan aanvragen.

Over het TAX-videoclipfonds 
Het TAX-videoclipfonds is een subsidieregeling met het doel de artistieke kwaliteit van videoclips een impuls te geven en de samenwerking tussen beeldmakers en musici te stimuleren en te versterken. Beeldmakers kunnen samen met een (pop)artiest, band, dj of producer een plan voor een videoclip indienen. Belangrijk is dat beeld en muziek een bijzondere combinatie vormen die het gangbare overstijgt.

In de uitvoering van deze regeling bundelen het Mediafonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie hun krachten. Per jaar is er 300.000 euro beschikbaar. Sinds 2015 zorgt het Mediafonds voor de administratieve uitvoering van het TAX-videoclipfonds.

 Let op: het online aanvraagformulier dient u in de week voorafgaand en uiterlijk één dag voor de indiendag in te sturen.

Aanvragen
Sinds medio 2015 dient u uw aanvraag voor het TAX-videoclipfonds in via de reguliere aanvraagprocedure van het Mediafonds.

stap 1. Het online aanvraagformulier dient u in de week voorafgaand en uiterlijk één dag voor de indiendag in te sturen.
stap 2. U ontvangt binnen één werkdag per e-mail instructies om uw aanvraag veilig te uploaden naar de server van het Mediafonds. Het uploaden van de complete aanvraag doet u uiterlijk op de indiendatum vóór 16.00 uur.

De aanvraag dient dus niet meer gemaild te worden naar info@videoclipfonds.nl.

Indiendata 2016 
Het online aanvraagformulier dient u in de week voorafgaand en uiterlijk één dag voor de indiendag in te sturen. De indiendata voor het TAX-videoclipfonds zijn 9 februari, 10 mei, 23 augustus en 18 oktober om 16 uur. Indienen is alleen digitaal mogelijk via het online aanvraagformulier. Uw online aanvraagformulier voor indiendatum 9 februari 2016 stuurt u dus in de week voorafgaand aan 9 februari en uiterlijk 8 februari om 16 uur in.

Beoordeling
TAX-videoclipaanvragen worden beoordeeld door vier adviseurs. Gijsbert Kamer (popmuziekjournalist), Vincent Lindeboom (Czar Digital, Hack de Overheid, Music Hack Day), Johan Rijpma (beeldend kunstenaar) en Wouter Stoter (filmmaker) vormen samen de huidige adviescommissie.

De regeling
Benieuwd naar de complete regeling van de TAX-videoclipfonds?
Naar regeling TAX-videoclipfonds per 1 januari 2015